Rundvlees

Slagerij Schaap introduceert Black Angus Beef, het kaviaar onder het rundvlees!

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteit rundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Dit Schotse rundvlees uit de noordelijke Highlands, Black Angus Beef is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit. Black Angus Beef is een uniek product dat uitermate geschikt is zowel voor bakken als grillen. Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Het vlees van deze runderen is een culinaire delicatesse vanwege zijn marmering die de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol stukje vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren.

Rood vlees, dat rundvlees omvat, is een goede bron van eiwitten en vitaminen en mineralen, zoals ijzer, selenium, zink, en B-vitamines waaronder vitamine B12.
Geen enkel voedsel bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid, zodat het doel moet zijn een breed scala van levensmiddelen in het dieet zijn: balans is de sleutel. Mager rood vlees kan deel uitmaken van een gezonde en evenwichtige voeding.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn alle belangrijke elementen die gelden op de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De garantie regeling houdt in dat, alleen dieren van de boerderijen die aan de zekerheideisen voldoen, in aanmerking komen om te worden geclassificeerd als Scotch Beef. De boerderijen worden per jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan die runderen die zijn geboren en getogen op zeker Schotse boerderijen.

Ons assortiment
  • Short rib
  • Picanha 
  • Rib eye
  • T-bone
  • Cote de boeuff
  • Bavette
  • Longhaas
  • Sucade
  • Dikke riblappen
Kom en overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees.


Rundvlees van Hollandse dikbilrunderen uit Wekerom

Wij willen gezonde dieren, zo krijgen onze runderen geen antibiotica of groeihormonen toegediend in hun voeding. De koeien hebben een prettig leven. In de wintermaanden staan de dieren in een warme, ruime stal waar ze opperbest verzorgd worden. Ze krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet gezond voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo blakend uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie of teveel mesten, maar respect voor de runderen.

Dagelijks wordt voor ons het beste rundvlees geselecteerd. Wij kiezen niet voor de massa, maar uitsluitend voor het beste stukje vlees, wat met zorg grootgebracht is. Daardoor hebben de dieren een gezonde leefstijl genoten, wat een stevig en zacht stukje vlees als eindresultaat geeft. Wij verkopen uitsluitend vrouwelijk vlees van dikbil kwaliteit.

Wij besteden veel zorg aan onze biefstuk en gehakt. Dit zijn uiteindelijk de twee belangrijkste producten in het assortiment van een goede slager. Om deze reden verkopen wij een goed botermals biefstukje en heerlijk mager rundergehakt. Daar kom je zeker voor terug.

In ons assortiment
  • Hollandse biefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Haasbiefstuk
  • Entrecôte
  • Côte de boeuff
  • Sucadelappen
  • Braadlappen
  • Dikke riblappen
  • Soepvlees
  • Schenkel


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.